艣roda, listopada 16, 2016

AMARANTUSKI Z KOKOSEM I JAB艁KAMI

Bardzo proste i smaczne ciasteczka 馃崻 z kilku sk艂adnik贸w, bez dodatku jajek, m膮ki oraz cukru i bez pieczenia! Amarantuski bo g艂贸wnym sk艂adnikiem jest popping czyli amarantus ekspandowany z dodatkiem wi贸rek kokosowych oraz pysznych kostek jab艂kowych 馃崕 od BadaPak - bez konserwant贸w i barwnik贸w, bez polepszaczy smaku i zapachu oraz bez cukru. Co tu pisa膰 - sami spr贸bujcie 馃構

Sk艂adniki:
  • 100 g mas艂a
  • 1/4 szklanki 艣mietany 30%
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 1 szklanka amarantusa ekspandowanego
  • 1/2 szklanki wi贸rek koksowych
  • 30 g kostki jab艂kowej

Wykonanie:

W garnku rozpuszczamy mas艂o, dodajemy 艣mietan臋 30% i czekolad臋 po艂aman膮 na kawa艂ki. Gdy czekolada si臋 roztopi zdejmujemy z ognia i wsypujemy amarantus, wi贸rki kokosowe oraz kostki jab艂kowe. Mieszamy. Formujemy ciasteczka za pomoc膮 foremek do wykrawania ( foremk臋 umieszczam na papierze do pieczenia, do foremki wk艂adam mas臋, mocno dociskaj膮c, a nast臋pnie podnosimy foremk臋, a ciastko zostaje na papierze do pieczenia). Uformowane ciasteczka uk艂adamy na blaszce wy艂o偶onej papierem do pieczenia i wk艂adamy do lod贸wki na kilka godzin.

Rada:

Mas臋 mo偶emy r贸wnie偶 wy艂o偶y膰 do formy wy艂o偶onej papierem do pieczenia, mocno dociskaj膮c. Form臋 z mas膮 wk艂adamy do lod贸wki na kilka godzin, a gdy stwardnieje pokroi膰 na mniejsze kawa艂ki rade艂kiem do pizzy.








Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz

Copyright © 2016 ALE Ciachoo ! , Blogger